mattor

Färgkarta
Våra handtuftade, handvävda och knutna mattor är alla stolta styckhantverk. Till största delen av 100% ull, men även viskos, jute, lin, hampa och finaste silke används.
Till infärgning används endast ekologiska och giftfria färger som huvudsakligen består av växtpigment.Mattorna produceras i Portugal och i Indien.Barnarbete förekommer inte i produktionen.

Care & Fair

Vår fabrik i Indien är certifierade medlemmar samt sponsorer av Care & Fair som bland annat kämpar mot barnarbete.Restgarner och spill från bomullsväv tas till vara och används till att sy och sticka kläder till barnhemsbarn. Till sömnaden anlitas arbetslösa som får betalt för sitt arbete. Restmaterial skänks även som isolering till byggnader i utsatta områden.Våra kollektionsmönster är ritade av utvalda formgivare och adesso kollektion.Det finns även möjlighet att rita sin egen unika matta.
Några av de formgivare vi arbetar med:
Pia Amsell
Mia Cullin
Anki Gneib
Helene Tiedemann

Mattkulörer

Här ser du ett urval av våra mattkulörer.
Tänk på att färger ser olika ut på olika dataskärmar. För att vara säker på vilken färg du vill ha rekommenderar vi att du kommer till vår butik och tittar på färgproverna i dagsljus. Du kan även låna hem prover.